Sarokkanapék, sarokgarnitúrák

Kínálatunkban hatalmas választékban találhatók sarokkanapék, illetve sarok ülőgarnitúrák. Tekintse meg kínálatunkat, és látogasson el mintatermünkbe!

Sarokkanapék, sarokgarnitúrák

A sarokkanapék jó szolgálatot tesznek lakásunk berendezésekor. Formájukból adódóan kiválóan ki tudjuk velük használ a szoba sarkait, úgy berendezve a lakásunkat, hogy ne maradjanak holtterek, illetve az ülőhelyek mellett még fekhelyek is kialakíthatók legyenek (ráadásul bizonyos ágyazható sarokkanapék alkalmasak a mindennapos alvásra is).

A sarokkanapékat nem kell feltétlenül a nappali sarkába elhelyezni, a sarok ülőgarnitúra sok esetben térelválasztó szerepet is betölthet. Van, amikor a sarokkanapé egyik oldala kerül csak a falhoz, míg a másik oldal a térbe nyúlik be, de bátran helyezhetjük a sarokkanapét a nappali középső részébe is, persze ha a nappali mérete ezt megengedi.

A sarokkanapék kialakításukat tekintve L alakú kanapék, noha több kivitel is készül belőlük. Az egyik sarokkanapé esetében a támla végigfut mind a két oldalon, a másik esetben a sarokkanapénak csak az egyik oldalán van támla. Az utóbbi sarok ülőgarnitúra úgynevezett lábtartós elemmel készül, ami általában az ágyneműtartó szerepét tölti be. Az L alakú kanapék is vásárolhatók ágyazható kivitelben, akár vendégággyal felszerelt, akár mindennapos alvásra alkalmas formában.

Az ágyazható sarokkanapé felépítésének tekintetében több típus is létezik. A legegyszerűbb megoldás a szivacsos kanapé.

Szivacsos sarokkanapé

Ebben az esetben a párnázat szivacsból áll. Az ülés kényelmét és a sarokkanapé tartósságát a felhasznált szivacs sűrűsége, rugalmassága és a minősége határozza meg.

Rugós sarokkanapé

A következő a síkrugós ülés párnázat, ahol a vázszerkezetre rögzített síkrugó (hullámrugó) fölött szivacs található. Ez a megoldás rugalmasabb, kényelmesebb a szivacsos kivitelnél.

Bonell rugós sarokkanapé

A következő a bonell rugós kivitel, ahol a párnázat feladatát a bonell rugó végzi el, rugalmas és kényelmes ülést biztosítva.

Duplarugós sarokkanapé

A negyedik változat a dupla rugós megoldás, ahol a síkrugó és a bonell rugó együtt jelenik meg az ülésben, így biztosítva kényelmet és tartósságot. A dupla rugós sarokkanapé a legkedveltebb megoldás a vásárlóink körében.

Kanapévásárlás során a következő alap tulajdonságokat kell számba venni:

  • a kanapé mérete (a két oldal hosszúsága)
  • a kanapé magassága (ha ablak alá kerül, akkor nagyon fontos)
  • a kanapé funkciói (nyitható, ágyneműtartós)
  • a sarokgarnitúra ülésének felépítése

Ezek a tulajdonságok voltak azok, amiket otthonról a monitor előtt könnyen el tudunk dönteni, de van néhány olyan szempont is, ami miatt javasoljuk, hogy ágyazható sarokkanapé vásárlása esetén érdemes felkeresni az üzletet, és személyesen kipróbálni az adott ülőgarnitúrát:

  • üléskényelem
  • szövet minőség, tapintás
  • a kanapé valódi kinézete testközelből

Sarokkanapé Budapest közelében a Kényelem Bútorházban

A Kényelem Bútorház nem csak webáruház. Üzletünkben a kínálatunk jelentős része megtekinthető, kipróbálható. Ha kanapévásárlás előtt áll, látogasson el üzletünkbe, ahol tapasztalt kollégáink mindenben a segítségére lesznek!

Go to Top