kanapéágy akció
kanapé akció
sarokkanapé akció
ülőgarnitúra akció
kanapé akció
kanapé akció
sarokkanapé akció
ülőgarnitúra akció

Sarokkanapék, sarokgarnitúrák

Kínálatunkban hatalmas választékban találhatók sarokkanapék, illetve sarok ülőgarnitúrák. Tekintse meg kínálatunkat, és látogasson el mintatermünkbe!

1–30 termék, összesen 35 db

Sarokkanapék, sarokgarnitúrák

A sarokkanapék jó szolgálatot tesznek lakásunk berendezésekor. Formájukból adódóan kiválóan ki tudjuk velük használ a szoba sarkait, úgy berendezve a lakásunkat, hogy ne maradjanak holtterek, illetve az ülőhelyek mellett még fekhelyek is kialakíthatók legyenek (ráadásul bizonyos ágyazható sarokkanapék alkalmasak a mindennapos alvásra is).

A sarokkanapékat nem kell feltétlenül a nappali sarkába elhelyezni, a sarok ülőgarnitúra sok esetben térelválasztó szerepet is betölthet. Van, amikor a sarokkanapé egyik oldala kerül csak a falhoz, míg a másik oldal a térbe nyúlik be, de bátran helyezhetjük a sarokkanapét a nappali középső részébe is, persze ha a nappali mérete ezt megengedi.

A sarokkanapék kialakításukat tekintve L alakú kanapék, noha több kivitel is készül belőlük. Az egyik sarokkanapé esetében a támla végigfut mind a két oldalon, a másik esetben a sarokkanapénak csak az egyik oldalán van támla. Az utóbbi sarok ülőgarnitúra úgynevezett lábtartós elemmel készül, ami általában az ágyneműtartó szerepét tölti be. Az L alakú kanapék is vásárolhatók ágyazható kivitelben, akár vendégággyal felszerelt, akár mindennapos alvásra alkalmas formában.

Az ágyazható sarokkanapé felépítésének tekintetében több típus is létezik. A legegyszerűbb megoldás a szivacsos kanapé.

Szivacsos sarokkanapé

Ebben az esetben a párnázat szivacsból áll. Az ülés kényelmét és a sarokkanapé tartósságát a felhasznált szivacs sűrűsége, rugalmassága és a minősége határozza meg.

Rugós sarokkanapé

A következő a síkrugós ülés párnázat, ahol a vázszerkezetre rögzített síkrugó (hullámrugó) fölött szivacs található. Ez a megoldás rugalmasabb, kényelmesebb a szivacsos kivitelnél.

Bonell rugós sarokkanapé

A következő a bonell rugós kivitel, ahol a párnázat feladatát a bonell rugó végzi el, rugalmas és kényelmes ülést biztosítva.

Duplarugós sarokkanapé

A negyedik változat a dupla rugós megoldás, ahol a síkrugó és a bonell rugó együtt jelenik meg az ülésben, így biztosítva kényelmet és tartósságot. A dupla rugós sarokkanapé a legkedveltebb megoldás a vásárlóink körében.

Kanapévásárlás során a következő alap tulajdonságokat kell számba venni:

  • a kanapé mérete (a két oldal hosszúsága)
  • a kanapé magassága (ha ablak alá kerül, akkor nagyon fontos)
  • a kanapé funkciói (nyitható, ágyneműtartós)
  • a sarokgarnitúra ülésének felépítése

Ezek a tulajdonságok voltak azok, amiket otthonról a monitor előtt könnyen el tudunk dönteni, de van néhány olyan szempont is, ami miatt javasoljuk, hogy ágyazható sarokkanapé vásárlása esetén érdemes felkeresni az üzletet, és személyesen kipróbálni az adott ülőgarnitúrát:

  • üléskényelem
  • szövet minőség, tapintás
  • a kanapé valódi kinézete testközelből

Sarokkanapé Budapest közelében a Kényelem Bútorházban

A Kényelem Bútorház nem csak webáruház. Üzletünkben a kínálatunk jelentős része megtekinthető, kipróbálható. Ha kanapévásárlás előtt áll, látogasson el üzletünkbe, ahol tapasztalt kollégáink mindenben a segítségére lesznek!

Go to Top