Ülőgarnitúrák

Személyre szabható ülőgarnitúrák bármilyen méretben, összeállításban és több száz féle szövetből választható kárpittal. Egyenes, U alakú vagy sarok ülőgarnitúra, igény szerinti összeállításban! Bővebben:
Végtelen Kényelem elemes ülőgarnitúra család >>>

fotelok

  Fotel

Ülőgarnitúra, kanapé

Miért venne kisebb vagy nagyobb ülőgarnitúrát, kanapét mint a rendelkezésre álló hely?

A Végtelen Kényelem bútorcsaládból összeállított ülőgarnitúra, sarokgarnitúra, kanapé teljesen az Ön igényeihez és a szoba méreteihez igazodik, ezért is oly közkedvelt vásárlóink körében. A felhasználók minden igényét figyelembe vevő, átgondoltan megtervezett több mint 40 elem garantálja a variálhatóságot, legideálisabb bútor -, és tér kihasználhatóságot. Nyolc stílus és többszáz féle szövet biztosítja, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő forma és színvilágot.

Szeretne egy igazán kényelmes kanapét, ülőgarnitúrát otthonába?

Kanapéink kényelmét többek között az általunk kifejlesztett OptiCom ülésrendszer, harmóniáját hatalmas szövet-, és bőrválasztékunk biztosítja. Jöjjön el, próbálja ki, mert az ülőgarnitúráink kényelem szempontjából önmagukért beszélnek.

Miért válassza a Végtelen Kényelem ülőgarnitúrákat, kanapékat?

Ülőgarnitúráink, kanapéink tartósságát a gondosan összeválogatott minőségi alapanyagok és a közel 25 éves gyártói tapasztalat garantálja, magyar szakemberekkel. Termékeinkre 5 év szerkezeti garanciát vállalunk.

Az első kérdés, hogy mire szeretnénk használni az ülőgarnitúrát, sarokgarnitúrát, vagy a kanapét megvásárlás után. Ha csak ülésre, akkor viszonylag egyszerű a helyzet, de ha aludni is akarunk rajta, akkor már jobban körbe kell járni a dolgot. A nyitható sarokgarnitúráknál is, és a nyitható kanapéknál is van több féle nyitási lehetősé. Az egyszerűbb ágyszerkezetek alkalmi fekhelynek való, úgynevezett vendégágynak. Mindennapos alvásra, ha nincs más megoldás, mint pl.: franciaágy, akkor mindenképpen az ágygépet javasoljuk az ülőgarnitúrába, kanapéba. Ez a drágább variáció, de nagyobb a fekvőfelülete, mint a vendégágyaké, és felépítéséből adódóan erősebb és időt állóbb is.
A legfontosabb tanács: nyittassuk ki az ülőgarnitúrát az üzletbe, és próbáljuk ki, feküdjünk rá. Ne vegyünk úgy nyitható ülőgarnitúrát, nyitható kanapét, hogy nem próbáljuk ki az ágyát. Ha otthon derül ki, hogy nem kényelmes, hogy nem az, amire gondoltunk, akkor bizony csak magunkra haragudhatunk. Ha az eladónak ez nem tetszik, akkor nem jó helyen akarunk vásárolni. A mintadarab azért van ott, hogy ezt megtehessük.

A második fontos dolog, az ülőgarnitúra belső felépítése és az abból adódó kényelem.
Az ülőgarnitúrákat, sarokgarnitúrákat és kanapékat különböző belső felépítéssel készítik.
A következőkben néhány mondatban egyszerűen, érthetően összefoglaljuk ezeket, hogy könnyebben eligazodjanak közöttük. A legegyszerűbb megoldás a szivacsos kialakítású ülőgarnitúrasarokgarnitúrafotel. Ennél a megoldásnál egyszerűen a vázszerkezetre helyezik a szivacsot, és beborítják szövettel.
Az előnye, hogy olcsóbb a többitől, a hátránya, hogy nem túl kényelmes, kemény lesz az ülőgarnitúra, nem rugalmas, és szivacsminőségtől függően viszonylag hamar tönkre megy, kigödrösödik.
Eggyel jobb megoldás a rugós kivitelű ülőgarnitúrakanapé. Ebben az esetben a vázszerkezetre, úgynevezett bonel rugó kerül rögzítésre, ami nem összetévesztendő az epedával, amit ma már a legritkább esetekben használnak az ára miatt az ülőgarnitúrákban. Jellemzően styl és antik bútorokban kerül felhasználásra. Ezután következik egy borító szivacsréteg és végül a szövet.
Előnye, hogy rugalmasságából adódóan kényelmesebb a szivacsos ülőgarnitúránál, nem annyira kemény, de itt már nagyon sokat számít a kivitelezés. Egy rosszul, felületesen elkészített ülőgarnitúra vagy kanapé hiába rugós, lehet borzasztóan kényelmetlen, ami hamar tönkre is megy. Előbb-utóbb kattogni kezd, majd később kiérződik a rugó. Ha viszont korrekt módon készítik el, akkor lehet nagyon kényelmes és tartós is az ülőgarnitúrasarokgarnitúra vagy kanapé.
A következő a duplarugós kialakítású ülőgarnitúra. Ebben az esetben a vázszerkezetre először egy síkrugó gükerül, majd ezután jön a bonel rugó, és végül a szövet.
Előnye, hogy nagyon kényelmes ülőgarnitúrasarokgarnitúra vagy kanapé készíthető ezzel a technológiával, és nagyon tartós lesz a bútor. Hátránya, hogy kicsivel magasabb az ára, mint az előzőeké.
Ezek után következnek a speciális szivacsokkal, habokkal, hideghabokkal készített ülőgarnitúráksarokgarnitúrákkanapék, amik már egy másik kategóriát képeznek.
Előnyük a magas kényelem, és a tartósság, hátrányuk a nagyon magas ár.

A harmadik fontos dolog a méret. Az ülőgarnitúrasarokgarnitúra helyét mérjük meg vásárlás előtt. Úgy induljunk el ülőgarnitúrát vásárolni, hogy tisztában vagyunk a maximális méretekkel ami a rendelkezésünkre áll.  Vegyük figyelembe az ajtók nyitási irányát, az ablakok magasságát, ha alá kerül az ülőgarnitúra.
Arra is legyünk figyelemmel, hogy ha nyitható ülőgarnitúrát vagy nyitható kanapét veszünk, hogy az ágy kinyitott állapotba is elférjen, és még nekünk is legyen hely a nyitáshoz. És végül, de nem utolsósorban érdemes a szállítási útvonalat is megnézni, nehogy úgy járjunk, hogy a megvásárolt ülőgarnitúra ugyan a helyére befér, de nem tudjuk odavinni. Ha a szállítási útvonalon van olyan pont, amit szűknek ítélünk, akkor azt mérjük meg és erről vásárláskor tájékoztassuk az eladót.

A negyedik a bevonó anyag. Ma már számtalan típusú bevonó anyaggal kínálják az ülőgarnitúrákat, sarokgarnitúrákat, kanapékat. Vannak zseniliák, szövetek, vásznak, bőrhatású szövetek, textilbőrök, lemosható anyagok. Minden anyagnak megvan az előny és a hátránya is. Az egyik puhább, lágyabb, a másik könnyebben tisztítható. Bizonyos anyagokkal jobban alakul egy ülőgarnitúra, mint a másikkal, mert puhább, és így szebbek az élek, hajtások, ráncok. A tartóssággal kapcsolatban érdemes kikérni az eladó tanácsát, mert Ö kaphat visszajelzést a gyártótól, a többi vevőtől az anyagokkal kapcsolatban. Érdemes körültekintően eljárni az anyag kiválasztásánál, mert egy ülőgarnitúrát, kanapét nem egy hónapra, hanem több évre veszünk.
Divat ma az anyagok, színek kombinálása. Sok anyag már úgy kerül mintába, hogy minden mintás anyag mellé kerül a hozzá tartozó egyszínű anyag is. Egy jól kiválasztott anyag moderné tehet egy egyszerű ülőgarnitúrát, vagy kanapét, de ugyanakkor egy másik szövet varázsolhatja klasszikussá azt. Az anyag típusok kombinálásával további lehetőségek adódnak az ülőgarnitúrasarokgarnitúra vagy kanapé díszítésében. Ha például a bőrhatású anyagot kombináljuk a szövettel, akkor teljesen egyedi ülőgarnitúrát, vagy kanapét tudhatunk magunkénak.

Tisztelt Érdeklődő!

Örömmel tudatjuk a kedves érdeklődőkkel, akik éppen ülőgarnitúra vagy sarok ülőgarnitúra vásárlás előtt állnak, hogy az igen kedvelt könnyen tisztítható, lemosható bútorszövet család újabb tagja megérkezett. Eddig is előszeretettel ajánlottuk, és a vásárlók is szeretik az ülőgarnitúrák, sarokgarnitúrák bevonó anyagaként ezeket az anyagokat, ezért is örülünk az új bútorszövet, az „Aqua Clean” érkezésének. Szerencsés, ha egy új anyag többet tud az elődeinél, ezért mi is azonnal vizsgálni kezdtük, hogy vajon mit tud többet hozzáadni az ülőgarnitúrákhoz, sarokgarnitúrákhoz. Már első látásra, tapintásra feltűnt, hogy meglepően puha. A bútorok esztétikailag jobban néznek ki egy puha anyaggal, mint egy keményebb, sprődebb anyaggal, mivel az ülőgarnitúrákon, sarokgarnitúrákon lévő varrásoknál, tűzéseknél, ráncolásoknál sokkal jobban alakul, idomul a puha anyag.
Rögtön kaptunk az alkalmon, és a mintatermünkbe készítettünk egy kinyitható ülőgarnitúrát Aqua Clean kárpitozással, ami nagyon szép lett és a várakozásoknak megfelelően a komfortfokozata is érezhetően jobb lett az Aqua Clean szövetnek köszönhetően. A kinyitható ülőgarnitúra gyártása közben sikerült is kipróbálni, hogy az új anyag valóban könnyen tisztítható-e. Többféle anyaggal öntöttük le a kárpitot, például kávéval, üdítővel, műszerolajjal, de mindet nyom nélkül tudtuk eltávolítani róla.
Tehát összegezve, nagyon örülünk annak, hogy még egy olyan bútorszövettel bővült a kínálatunk, amit bátran ajánljunk az ülőgarnitúrákhoz, sarokgarnitúrákhoz.

További jó böngészést kíván a
Kényelem Bútorház csapata.

Tisztelt Érdeklődő!

Júliusban is akciós ülőgarnitúrák, kanapék.
A sikerre való tekintettel július hónapra meghosszabbítjuk a „minél drágább, annál olcsóbb” elnevezésű akciót, melynek keretében jelentősen olcsóbbak az ülőgarnitúráksarok ülőgarnitúra, függetlenül attól, hogy kinyitható ülőgarnitúraágynak nyitható sarok ülőgarnitúra, vagy modern ülőgarnitúra, az amit a kedves érdeklődő kinézett magának. Sok vásárló élt a lehetőséggel és az ülőgarnitúrák vagy sarokgarnitúrák  megvásárlásának alkalmával több tízezer forintot spórolt meg. Több érdeklődő jelezte ülőgarnitúráksarok ülőgarnitúrák vételi szándékát felénk, hogy szívesen élnének ezzel az akciós lehetőséggel. Ezért döntöttünk úgy, hogy július hónapra is kiterjesztjük ezt az akciót, így megkönnyítve az ülőgarnitúráksarok ülőgarnitúrák megvásárlását. A júliusi ülőgarnitúra akció részleteiről ide kattintva olvashat >>>

További jó böngészést kíván a
Kényelem Bútorház csapata.

Tisztelt Érdeklődő!

Érdemes körülnézni a júniusi akcióval kapcsolatban az ülőgarnitúráksarokgarnitúrák és sarokülők háza táján. Az ülőgarnitúrák, sarokgarnitúrák vásárlása során sokszor hallott sóhaj, hogy de jó lenne egy kicsivel nagyobb, vagy de jó lenne az a másik szövet, de az drágább.
A júniusban futó, az ülőgarnitúrákat, sarokgarnitúrákat, sarokkanapékat érintő akció ezekre a problémákra ad megoldást. Az akció lényege, ahogy emelkedik az ülőgarnitúrák, sarokgarnitúrák ára, azzal arányosan emelkedik az ülőgarnitúrák árának végösszegéből levonható kedvezmény összege is.
Ezzel a lehetőséggel azt érhetjük el, hogy adott esetben a kiválasztott akár fix, ágyneműtartós vagy ágynak nyitható ülőgarnitúrákat, sarokgarnitúrákat ugyan azon az áron nagyobb méretben kaphatjuk meg, vagy változatlan áron magasabb szövet kategóriából választhatunk rá szövetet.
Az akcióval tényleg jelentős összegeket takaríthatunk meg az ülőgarnitúrák, sarokgarnitúrák megvásárlásával, mert egy nagyobb ülőgarnitúra esetén a kedvezmény elérheti akár a 65.000.- forintot is.
Látogasson el az akciós ülőgarnitúrák oldalára, és tudjon meg többet az akció részleteiről. Bővebben >>>

Tisztelt Látogató!

Örömmel tudatjuk Önökkel, hogy megérkezett a Végtelen Kényelem ülőgarnitúra család legújabb tagja az Elegant típus. A hosszas fejlesztőmunka gyümölcse, ez a hihetetlenül kényelmes ülőgarnitúra, ami minden várokozást felülmúl. Ennek a kényelmes ülőgarnitúrának az ülésének és támlájának az összehangolása olyan jól sikerült, hogy az emberek mérekükönbségeinek ellenére is szinte mindenkinek kényelmes. A másik nagyon fontos dolog, hogy hosszan tartó ülés esetén is maximális kényelmet nyújt és nem fáraszt. Ez annak az eredménye, hogy a kényelmes ülőgarnitúrakényelmes kanapé ülésének rugalmassága teljes összhangban van a támla kialakításával.
A kényelmet tovább fokozza, hogy a kanapék támlájának tetejébe beépített fejpárna nem csak díszítésként szolgál, mint általában a többi ülőgarnitúrák fejpárnája, hanem valós kényelmi funkciót lát el. Ez azt jelenti, hogy ha kényelmesen elhelyezkedünk az ülőgarnitúrák, vagy kanapék ülésén, akkor nem nyomja az ember hátát, nem nyomja el a fejet, hanem pihentető támaszt nyújt a fejnek és így az egész testnek is.
Az Elegant ülőgarnitúrákkanapék a bútor család eddigi tagjaitól eltérően díszítő varrást kaptak, ami lehetővé teszi, hogy a ma annyira divatos kontúr varrással (ellenkező színnel történő varrás) tovább díszítsük az ülőgarnitúrákatkanapékat.
Az Elegant típus is ugyanabban a rendszerben variálható mint az eddigi ülőgarnitúrákkanapék, tehát az Elegantból is bármilyen méretű, formájú és funkciójú ülőgarnitúrák vagy kanapék összeállíthatók a több mint 40 különleges elemnek köszönhetően.
Kialakítható az Elegant típusból is kinyitható kanapé, nyitható sarokkanapé, nyitható ülőgarnitúra, kinyitható sarokgarntúra, ágyazható kanapéágy, vagy akár sima egyszerű kényelmes kanapé, vagy kényelmes ülőgarnitúra.
Jöjjön el és próbálja ki az igazán kényelmes ülőgarnitúrákat, sarokgarnitúrákat, kanapékat vagy fotelokat, amiket saját igényei szerint alakíthat ki a rendelkezésre álló elemek segítségével.

További jó böngészést kíván a
Kényelem Bútorház csapata

Tisztelt Látogató!

Érdemes körülnézni az ülőgarnitúra akció oldalon, mert elindult a márciusi ülőgarnitúra akció. Az akció keretében egy olyan szövettel vásárolhatnak most kedvezményes áron ülőgarnitúrákat, kanapékat, kárpitos szobabútorokat, aminek a tisztítása nagyon egyszerü. Ezek mellett nagyon divatos és sokféle színből választhatják ki akanapéksarkogarnitúrákülőgarnitúrák bevonóagyagát. Az akció keretében a Végtelen Kényelem elemes ülőgarnitúracsaládból a nyitható kanapékágyazható sarokgarnitúrák, és kinyitható sarokkanpék mellett az ágynak nyitható ülőgarnitúrák vásárolhatók meg, természetesen mint tudják a saját igényeik szerint kialakítva. Az ülőgaritúra akció részleteiről bővebben>>>

További jó böngészést kíván a
Kényelem Bútorház csapata.

Tisztelt Látogató!

Megújult az ülőgarnitúrákkat, sarokgarnitúrákkat, sarokülőgarnitúrákkat és sarokkanapékkat bemutató oldalunk. Az ülőgarnitúrák elnevezését próbáltuk úgy kialakítani, hogy az oldalt böngésző érdeklődő már az elnevezésből is tudjon arra következetni, hogy az adott termék megfelel-e neki. Például próbáltuk már a névben is jelezni, hogy nyitható ülőgarnitúraágyazható sarokülő. Ezen kívül az ülőgarnitúrák fomájára is céloz a név, mint például az u alakú ülőgarnitúralábtartós sarokgarnitúra vagy a sarokkanapé.
Ezen kívül változás az is, hogy minden ülőgarnitúra kanpott egy termékoldal, amin az érdeklődő megtalál minden információt az ülőganitúrákról, kanapékról. A termékoldalt a képre kattintva érhetjük el.

Jó böngészést kíván a
Kényelem Bútorház csapta.

Ülőgarnitúrák mindenkinek

Egy kanapét napközbeni pihenésre és alkalmanként alvásra is használunk, ezért fontos, hogy kényelmes legyen, és persze esztétikus. Hiszen általában ez a bútordarab a nappali központi eleme, amely meghatározza a szoba hangulatát.

Persze egy ülőgarnitúrát a legkülönbözőbb helyiségekben helyezhetünk el, így pl.

 • a nappaliban
 • a hálószobában
 • egy irodában
 • egy váróban

Forma szerint az alábbi kategóriákat különböztetjük meg:

 • kanapé
 • sarokkanapé
 • L alakú sarokgarnitúra
 • U alakú kanapé
 • 3-2-1 ülőgarnitúra

Funkció szerint is több típusban gondolkodhatunk:

 • fix
 • tárolós
 • kinyitható (vendégágyas)
 • mindennapos alvásra alkalmas kanapé

És akkor még nem is beszéltünk az méretről, a formáról és a bevonóanyagról… Ahhoz, hogy a megfelelő tulajdonságokkal rendelkező bútort tudjuk kiválasztani, fontos, hogy mérlegeljük a helyiség különböző tulajdonságait, és így olyan kanapé mellett döntsünk, amely méretét, stílusát, formáját és anyagát tekintve is tökéletesen illik a szobába.

Az ülőgarnitúra mérete

A nappali kialakítása és a mérete, a helyiség ajtajai, vagy esetleg az erkélyajtó elhelyezkedése alapjaiban határozzák meg, hogy milyen kanapék közül választhatunk. Kisebb és közepes méretű szobák esetén nincs akkora mozgástér a tervezésnél. Ilyenkor többek között figyelembe kell venni a közlekedőutakat, kinyitható kanapé esetén a teljes kinyitott méretet, és úgy kell kialakítani a garnitúrát, hogy az a lehető legtöbb ülőhelyet biztosítsa, miközben a lehető legkevesebb helyet veszi el a szobából. Nagyobb méretű nappalik esetében könnyebb a helyzet, így több figyelmet fordíthatunk a kinézetre és a praktikumra.

A kanapé formája

A bútor ideális kialakítását és formáját több dolog is befolyásolhatja. A legtöbb esetben mindenki számára a praktikum a legfontosabb szempont, mert ezeket a bútorokat nap mint nap használni szeretnénk, így a cél a lehető legtöbb ülőhely biztosítása. Az alábbi szempontokat mindenképpen érdemes figyelembe venni a kanapé kiválasztása előtt.

 • Lehetőségünk van sima, egyenes kanapé vásárlására. Ebben az esetben az ülőhelyek számát a kanapé hossza határozza meg.
 • A sarokkanapé az egyenes kanapénál több ülőhelyet biztosít, de több helyet is foglal.
 • Az L alakú sarokgarnitúra még több ülőhelyet adhat, és a két oldal méretének kialakítása több lehetőséget biztosít a személyre szabásra. A két oldal lehet egyforma méretű vagy akár eltérő hosszúságú is.
 • Az U alakú sarokgarnitúra még ennél is több lehetőséget ad, hiszen három olyan oldala van ahol ülőhely található.
 • A maximális kényelem biztosítására léteznek 3-2-1 összeállítású ülőgarnitúrák is, illetve lehetőség van teljesen egyedi kanapé rendelésére is a Végtelen Kényelem termékcsaládjából. Válogasson egyedi, variálható modern bőr ülőgarnitúráink között!

Az ülőgarnitúra funkciói

 • Az ülőgarnitúrák legfontosabb funkciója, hogy kényelmesen lehessen rajtuk ülni, így mindenki számára gondtalanul biztosítsák a szabadidős kikapcsolódást.
 • Vannak ülőgarnitúrák, amelyek vendégágyként is kényelmesek, így alkalmanként alvásra is használhatjuk őket.
 • Ritkának számít a mindennapos alvásra is alkalmas ülőgarnitúra, de ha ilyet szeretnénk, mindenképpen érdemes az LMS kanapécsaládot választani. Ez a kanapé puha ülőhelyet biztosít, de a speciálisan kialakított ágyszerkezetének köszönhetően teljesen sík és kényelmes a fekvőfelülete is. Tekintse meg mindennapos alvásra is használható modern bőr ülőgarnitúráinkat!
 • Mindemellett természetesen léteznek olyan ülőgarnitúrák is, amelyek nem rendelkeznek ágyszerkezettel, viszont vannak benne tárolóhelyek, így kisebb lakásokban különösen praktikus kiegészítőként szolgálhatnak.

Amit mindenképp figyelembe kell venni: a kárpitozás

A különböző bevonóanyagok, illetve bútorkárpitok tekintetében hatalmas a választék. Üzletünkben több száz minőségi, nagy kopásállóságú bútorszövet között van lehetőség válogatni. A kínálatunkban megtalálhatók a legnépszerűbb modern bőr ülőgarnitúrák, illetve a sima, folyadéktaszító, vízzel könnyen tisztítható AquaClean bútorszövetek is.

Kanapévásárláskor az egyik legfontosabb, hogy ne vakon döntsünk. Egy kanapé sok-sok évre szóló befektetés, ezért elengedhetetlen, hogy előzetesen kipróbálhassuk, és üzletben vásárolhassuk meg a kiszemelt darabot. Hiszen a vásárlás során számos kérdés felmerülhet, és bizonyos szempontokat csak megnézés, megtapintás útján tudunk mérlegelni.

Látogasson el mintatermünkbe, a Kényelem Bútorházba, ahol tapasztalt kollégáink mindenben a segítségére lesznek!

Go to Top