Egyterű kislakások, minigarzonok alapbútora az ágyazható kanapé, vagy kanapéágy aminek akkor vesszük különösen nagy hasznát, ha – hálószoba híján – a nappaliban alszunk. Amikor a kihúzható kanapé egyben az ágy funkcióját is betölt, nem lehetünk könnyelműek, és nem hagyatkozhatunk a bútor kiválasztásánál csakis a külcsínre. Persze rendkívül fontos, hogy választott kanapénk tökéletesen illeszkedjen otthonunk miliőjébe, stílusába, mégis van számos más fontos szempont is, amit figyelembe kell vennünk, mikor ággyá alakítható kanapét vásárolunk.

Kanapéágynál ezekre mindenképp érdemes odafigyelni

  • Az első és legfontosabb, hogy alaposan vegyük szemügyre a helyet, ahova a kinyitható kanapé kerül. Ez segít majd annak eldöntésében is, hogy hagyományosat, U-alakút vagy L-alakút válasszunk.
  • Soha ne csak „szemmel” mérjük fel a helyet, hanem ne sajnáljuk arra az időt, energiát se, hogy pontosan lemérjük új kanapénk helyét! Így tudjuk majd könnyebben kiválasztani, hogy mekkora legyen leendő kihúzható kanapéágyunk.
  • Ha a kanapéágyat mindennapos alvásra is használni fogjuk, ajánlott ágyneműtartós típust választani, mert így lesz hova elpakolnunk az éppen nem használt paplanokat és párnákat.
  • Vegyük alaposan szemügyre az ágyazható kanapé fekvőfelületét! Hogy egy szintben van-e, hogy hol törik meg a varrások miatt. Roppant kényelmetlenné tudja tenni a pihenést, ha nem alváshoz megfelelő, ha nem elég kényelmes a kanapé fekvőfelülete.
  • Ugyanez a helyzet a fekvőfelület keménységével is. Ahogy többféle keménységű, minőségű matracot is lehet venni, úgy ülőgarnitúrák esetében is változó, hogy milyen keménységű a kanapé ülő- illetve fekvőfelülete.

Tanácsok kanapé választáshoz

kanapék lehetnek a szoba díszei, amit ülésre használunk, tehát az elsődleges funkciója az ülés. Ebben az esetben a legkönnyebb a helyzet, mert két szempontot kell figyelnünk:

  1. Legyen megfelelő kinézetű
  2. Biztosítsa a megfelelő üléskényelmet

 

Tegyük hozzá, hogy ez a két szempont a kanapék esetében, amit a legkönnyebben vizsgálhatunk, mégpedig úgy, hogy egyszerűen megnézzük a kanapékat, és ráülünk a kanapékra. A döntést azonnal meg tudjuk hozni.

Komolyabb a helyzet, ha a kanapékat vegyes használatra vesszük, tehát nappal ülünk rajta, este pedig alvásra szeretnénk használni. Ebben az esetben viszont már körültekintően kell eljárni.

kanapék esetében amíg a kinézetet és az üléskényelmet azonnal el tudjuk dönteni, hogy jó-e, addig ott van a fekvés kényelme. Sok esetben a fekvés kényelem csak néhány nap használat után derül ki igazán. Ezért a legcélszerűbb olyan kanapékat választani, ami a legtöbb szempontból várhatóan meg fog felelni az igényeinknek.

Ezek a szempontok, mint például a kanapék fekvőfelülete hány darabból áll, ha több darabból áll, akkor azok illeszkedése egymáshoz, a szintkülönbségek, a fekvőfelület darabjainak felépítése, stb. Ezeket a dolgokat is meg tudjuk nézni az üzletekben, és ha nem is tudjuk 100% eldönteni, hogy jó. de sok esetben ki tudunk zárni kanapékat a vásárlásból ezen szempontok alapján.

LMS kanapé család

Az LMS kanapécsalád szabad kezet ad a vásárlónak abban, hogy a lehetőségek keretein belül saját maga alakítsa ki kanapéját.

LMS kanapé család első szériája érkezett meg üzletünkbe, ami a kétszemélyes kinyitható változat, és ennek kiegészítői. Az alap kanapé, amiből kiindul az egész, az egy két méter széles kinyitható kanapé ágyneműtartóval.

Ennek a kanapénak a fekvőfelülete 150×200 cm, ami egy tekintélyes méretnek számít azt figyelembe véve, hogy az egy főre eső fekvőfelület egy részből áll, tehát nem tagol, így teljes értékű fekvőfelületnek számít!
Ezeket a tulajdonságokat további előnyös tulajdonságok egészítik ki annak érdekében, hogy a végeredmény egy teljes értékű kanapé legyen.

Padlókímélő kinyitható kanapé

A korábbi kinyitható kanapék esetében az ülőrészt előre kellett húzni a nyitáshoz, ezt pedig a padlón futó görgőkkel történt, ami bizony sokszor nem csak nyomot hagyott a parkettán, hanem sérüléseket is okozott azon vagy éppen felgyűrte a szőnyeget.

Ebben a kinyitható kanapéban egy olyan ötletes szerkezet van, hogy nem csak a padlót kíméli azzal, hogy a kanapé nyitása a levegőben történik, hanem maga a kanapé nyitás annyira kényelmes, hogy szinte bárki akár egy ujjal is meg tudja tenni.

Kanapék típus szerint

l alakú kanapé, u alakú kanapé, kihúzható kanapé, kinyitható kanapé, ágyazható kanapé, kanapé olcsón, 2 személyes kanapé, bőr kanapé, 160×200 kinyitható kanapé, zöld kanapé, kanapé outlet

3 személyes kanapé, relax kanapé, szürke kanapé, kék kanapé, l kanapé, modern kanapé, ágyazható kanapé előre nyitható kanapé, ágyneműtartós kanapé, 2 személyes kinyitható kanapé, bézs kanapé, előre nyitható kanapé, türkiz kanapé, u kanapé, 160 cm széles kinyitható kanapé, akciós kanapé, bársony kanapé, egyszemélyes kanapé, előre ágyazható kanapé, fehér kanapé, kanapé akció, kanapé fotellel, kanapé l alakú, kanapé mindennapos alvásra, kihúzható kanapé olcsón, nyitható kanapé, sárga kanapé, ággyá alakítható kanapé, hosszan ágyazható kanapé, luxus kanapé,
mindennapos alvásra előre nyitható kanapé, modern l alakú kanapé, moduláris kanapé, műbőr kanapé, nappali kanapé, ágy kanapé, óriás kanapé, fekete kanapé, kanapé 2 személyes, kanapé ágyazható, kinyitható kanapé mindennapos alvásra, kinyitható kanapé olcsón, kisméretű kanapé, l alakú ágyazható kanapé, ágyazható kanapé mindennapi alvásra, Budapest kanapé, franciaággyá alakítható kanapé, kanapé kihúzható, kényelmes kanapé, l alakú kanapé olcsón, rugós kanapé, ágyazható bőr kanapé,