A hálószoba az otthonunknak a legnyugodtabb és legintimebb helyisége, ahol a kényelmi szempontok az elsődlegesek, de a praktikum is nagy szerepet játszik abban, hogy komfortosan érezzük magunkat. Míg előbbit egy igényeinknek megfelelő ággyal, valamint hangulatos kiegészítőkkel, meghitt világítással és esztétikus dizájnelemekkel biztosíthatjuk, utóbbihoz leginkább praktikus bútordarabokra van szükség, mindenekelőtt egy gardróbszekrényre. Hogy ebből melyik típus felel meg számunkra, az egyéni elvárások, illetve a lakásunk, hálószobánk méretének a függvénye.

A jó gardróbszekrény mindent elnyel

Nagyon fontos, hogy a ruhák és egyéb holmik – akár ágyneműhuzatok vagy törölközők is – anélkül férjenek be a hálószoba szekrénybe, hogy túlzsúfolnánk azt, és ezáltal átláthatatlanná válna a ruhatárunk. Legyen benne elegendő polcos, akasztós és fiókos rész, hogy rendszerezni tudjuk a fehérneműt, a felsőket, szoknyákat, nadrágokat és minden egyéb ruhaneműket.

Ügyeljünk arra, hogy a szekrény ne uralja a rendelkezésre álló teret, de közben persze szolgálja ki az igényeinket. Kisebb méretű hálóban jó döntés a tolóajtós gardrób, hiszen így nem kell számolni az ajtó nyitásához szükséges hellyel. Természetesen az is roppant fontos, hogy a bútor dizájnja és stílusa igazodjon az otthonunk enteriőrjéhez. Szerencsére hatalmas a kínálat, így biztosan megtaláljuk, amit keresünk, legyen az egyszínű vagy akár mintás gardróbszekrény.

Egy minőségi hálószoba szekrény akár egy életre is szólhat, ezért érdemes olyan mellett dönteni, amelyet minden szempontból tökéletesnek találunk.