A bútorok beszerzése nem minden esetben történik a kinézet, a dizájn alapján, bizony sok esetben a funkcionalitás irányítja a választást. Történetesen arra gondolok, hogy például a nappali bútorok kiválasztásánál az is az egyik fő szempont, hogy van-e külön hálószoba, vagy a kanapé kell, hogy betöltse az ágy funkcióját is.

Ha van külön hálószoba, akkor egyszerűbb a helyzet, mert olyan kanapét választhatunk, amilyet szeretnénk. Azonban ha két funkciót kell, hogy ellásson a kanapé, akkor bizony jobban körül kell járni a kérdést.
Mindenképpen szakítsunk rá időt, hogy tüzetesen megnézzük, és főleg kipróbáljuk a kiszemelt kanapéágyat. A kipróbálás alatt nem azt értem, hogy leülünk rá, hanem nyittassuk ki és bizony feküdjünk rá. Természetesen azzal, hogy ráfekszünk egy kinyitott kanapéra, még nem kapunk tökéletes képet arról, hogy folyamatos használat mellett milyen lesz, de van néhány dolog, ami rögtön megfigyelhetünk és nagyon fontos a mindennapos alvás kényelméhez.

Az első és legfontosabb, hogy a kanapé fekvőfelületének részei egy szintben vannak-e. Az alvás során kellemetlenséget okoz, ha szinteltérések vannak, akár még hátfájást is okozhat. A kinyitható kanapéágy esetében okozhat szinteltérést a fekvőfelület részeinek magasság eltérése, akár a letűzések, vagy a felületek kialakítása is.

A másik kényes dolog, ha a kanapéágy fekvőfelületének részei nem egyforma keménységűek. Sok kanapé nyitási megoldásnál három részből áll össze a fekvőfelület, és bizony sokszor mind a három más keménység és minőség. Ennek az az eredménye, hogy aki ilyen fekvőfelületen alszik, néhány nap elteltével kialvatlanul, fáradtan ébred.
Ezeket a nyitási megoldásokat nevezzük vendégágynak, amik arra valók, hogy 1-2 havonta egy-egy éjszakát alszik rajta valaki, de semmiképpen sem mindennap.
A mindennapos alvásra való fekvőfelület teljesen sík, és ha három darabból is áll, legfeljebb a lábrész lehet más keménységű. Ezek a feltételek szükségesek ahhoz, hogy egy kanapéágy mindennapos alvásra alkalmas legyen.


Tekintse meg kanapéágy kínálatunkat.