Egyterű kislakások, minigarzonok alapbútora az ágyazható kanapé, aminek akkor vesszük különösen nagy hasznát, ha – hálószoba híján – a nappaliban alszunk. Amikor a kihúzható kanapé egyben az ágy funkcióját is betölt, nem lehetünk könnyelműek, és nem hagyatkozhatunk a bútor kiválasztásánál csakis a külcsínre. Persze rendkívül fontos, hogy választott kanapénk tökéletesen illeszkedjen otthonunk miliőjébe, stílusába, mégis van számos más fontos szempont is, amit figyelembe kell vennünk, mikor ággyá alakítható kanapét vásárolunk.

Kanapéágynál ezekre mindenképp érdemes odafigyelni

  • Az első és legfontosabb, hogy alaposan vegyük szemügyre a helyet, ahova a kinyitható kanapé kerül. Ez segít majd annak eldöntésében is, hogy hagyományosat, U-alakút vagy L-alakút válasszunk.
  • Soha ne csak „szemmel” mérjük fel a helyet, hanem ne sajnáljuk arra az időt, energiát se, hogy pontosan lemérjük új kanapénk helyét! Így tudjuk majd könnyebben kiválasztani, hogy mekkora legyen leendő kihúzható kanapéágyunk.
  • Ha a kanapéágyat mindennapos alvásra is használni fogjuk, ajánlott ágyneműtartós típust választani, mert így lesz hova elpakolnunk az éppen nem használt paplanokat és párnákat.
  • Vegyük alaposan szemügyre az ágyazható kanapé fekvőfelületét! Hogy egy szintben van-e, hogy hol törik meg a varrások miatt. Roppant kényelmetlenné tudja tenni a pihenést, ha nem alváshoz megfelelő, ha nem elég kényelmes a kanapé fekvőfelülete.
  • Ugyanez a helyzet a fekvőfelület keménységével is. Ahogy többféle keménységű, minőségű matracot is lehet venni, úgy ülőgarnitúrák esetében is változó, hogy milyen keménységű a kanapé ülő- illetve fekvőfelülete.

Vessen egy pillantást bútor webáruházunk széles termékpalettájára! Kiváló ár-érték arányú ülőgarnitúrákkal várjuk.